Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός



Μηχανοκίνητος Αθλητισμός

Honda S2000 στην πίστα των Σερρών
Όταν ένα αυτοκίνητο των 1000 ευρώ ανήκει
στο ίδιο μέρος με ένα 20πλάσιας αξίας!
  Ο καθένας μας θα έχει τύχει να παρακολουθήσει, κάνοντας ζάπιγκ στην τηλεόραση, έναν αγώνα αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών. Μπορεί ακόμη, να έχει κάποιον φίλο ή γνωστό ο οποίος συμμετέχει σε αγώνες τέτοιου είδους. Άραγε, πρόκειται όντως για απλώς ένα πανάκριβο σπορ, που αφορά μόνο πλούσιους επαγγελματίες το οποίο δεν προσφέρει τίποτα στον άνθρωπο;


Α
ς ξεκινήσουμε από το θέμα του κόστους. Η κοινή άποψη είναι ότι επρόκειτο για πολυδάπανη απασχόληση, όμως δεν ισχύει αυτό. Σε αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι με κάθε είδους τσέπη. Απαιτείται ένα όχημα σε καλή λειτουργική κατάσταση, ένα κράνος, καύσιμο, και συνήθως στις φυσιολογικές φθορές συμπεριλαμβάνονται τα ελαστικά του οχήματος. Φυσικά, ας μην ξεχάσουμε και την μπόλικη καλή διάθεση!


Mazda MX-5 κατά την διάρκεια ελεγχόμενης
πλαγιολίσθησης
 Πολύ ωραία όλα αυτά. Γιατί όμως κάποιος να μπει στον κόπο για όλα αυτά; Χρόνος και κόπος χαμένος για το τίποτα. Σωστά; Λάθος. Αρχικά, πρόκειται για μια μεγάλη έκρηξη αδρεναλίνης σε ελεγχόμενες, ασφαλείς συνθήκες. Το κυριότερο όμως; Μας κάνει ασφαλότερους οδηγούς. Μαθαίνοντας την συμπεριφορά ενός οχηματος στα όρια του, μας βοηθάει στο να αποφευχθούν αμέτρητα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά.




Σειρά αυτοκινήτων στην αναμονή για
την είσοδο στην πίστα των Σερρών
Mazda MX-5 αμέσως μετά την γραμμή
τερματισμού της πίστας των Σερρών

 Το καλύτερο όλων όμως; Το ανθρώπινο κομμάτι. Φιλίες ζωής σχηματίζονται ταυτόχρονα με αξέχαστες, ανεπανάληπτες εμπειρίες. Γνωρίζουμε ανθρώπους που μας ενώνει η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και στην πορεία οι γνωριμίες συχνά ανέρχονται σε κάτι αρκετά σημαντικότερο.




 Λοιπόν, τι περιμένετε; Επισκεφθείτε την κοντινότερή σας πίστα! Όλοι έχουν ανάγκη την εκπαίδευση της συμπεριφοράς ενός οχήματος στα όρια του. Πέρα από το κομμάτι της διασκέδασης, είναι ζήτημα ασφάλειας. Της δικής μας, και των γύρω μας. Εφ'όσον τα οχήματα αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητας της πλειοψηφίας μας, είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: