Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ενεργειακές θεραπείες

Αναζητώντας ολοένα και περισσότερες μεθόδους ίασης και χαλάρωσης από το άγχος αρκετοί καταφεύγουν πλέον στις λεγόμενες ενεργειακές θεραπείες και στην εναλλακτική ιατρική.
Μεθόδους που έκαναν την εμφάνιση τους αιώνες πίσω και βασίζονται κυρίως σε ανατολίτικα πρότυπα και θεωρίες.
Ενα είδος εναλλακτικής θεραπείας είναι κ το Reiki, μια τεχνική που βασίζεται στη μετάδοση ζωτικής ενέργειας όπως δηλώνει και το ίδιο το όνομα. Στα ιαπωνικά ''Rei'' σημαίνει συμπαντικό ή πνευματικό και ''Ki'' ζωτική ενεργεία. 
Η τεχνική αυτή ξεκίνησε στο Κιότο της Ιαπωνίας το 1926 από τον δρ. Μικάο Ουσούι και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω της απλότητας και αποτελεσματικότητας του.
Αν σκεφτούμε πως καθετί γύρω μας είναι ενέργεια ακόμα κ εμείς οι ίδιοι γιατί να μη δοκιμάσουμε να την αισθανθούμε, να γνωρίσουμε για αυτήν και ίσως και να αναρωτηθούμε για πολλά ζητήματα που αφορούν την ύπαρξη.
Σήμερα το Reiki εξασκείται και διδάσκεται σε όλο το κόσμο είναι αρκετά δημοφιλές και έχουν γίνει ιατρικές και επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη δράση του.
Φυσικά και καμία ενεργειακή θεραπεία δε μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική διάγνωση και θεραπεία, είναι συμπληρωματικό άλλα κ ολιστικό αφού στοχεύει στην ενέργεια στο συναίσθημα στο νου και το πνεύμα.
Το Reiki δεν έχει καμία παρενέργεια δρα θετικά σε όλες τι ηλικίες και είναι αξιόλογο να σημειωθεί πως δεν έχει σχέση με το χώρο της θρησκείας καθώς το εξασκούν άτομα όλων των ιδεολογιών και πιστεύω ακόμα και επιστήμονες και ιατροί σε κλινικές της Αμερικής κ της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: