Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ 

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΟΧΑΙΑ
  

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Η χώρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στους νεκρούς και τραυματίες , το ανησυχητικό όμως είναι ότι παρά τις όποιες προσπάθειες του κράτους μέσω της παιδείας στην οδηγική συμπεριφορά καθώς και στην πρόληψη που προέχει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ενημερωτικές  εκδηλώσεις για τους πολίτες.
Τα στοιχεία  της Ελληνικής αστυνομίας δείχνουν συνεχώς ανοδική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και των παραβιάσεων όλων των ειδών όπως παραβίαση προτεραιότητας, ερυθρού σηματοδότη αντικανονικοί ελιγμοί,κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,αντικανονικό προσπέρασμα,μη χρήση ζώνης ασφαλείας, παιδικών καθισμάτων,κράνους, παραβίαση ταχύτητας , φθαρμένα ελαστικά και μέθης.
Τα θανατηφόρα ατυχήματα ανέρχονται το 2015 και το το 2016 σε 796 και 804 αντιστοίχως, βαριά τραυματίες είναι 1.061 και 856 και οι ελαφρά τραυματίες 12.872 και 12.798 για τα έτη 2015- 2016 αντιστοίχως.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά καθώς κάθε δέκα χρόνια μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος χάνεται και στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι νέοι άνθρωποι.Το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει ασφαλές οδικό δίκτυο, η αστυνόμευση θα πρέπει να αυξηθεί σε επαρχιακές οδούς και στους αυτοκινητόδρομους και το σημαντικότερο η διάδοση της παιδείας στην οδηγική συμπεριφορά να αρχίσει από την προσχολική ηλικία για να μπουν οι σωστές βάσεις. Όσον αφορά αυτό το σημαντικό θέμα που οδηγεί χιλιάδες οικογένειες αλλά και το ίδιο το κράτος σε θρήνο καθώς και υπέρογκα ποσά που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των οικογενειών και του ίδιου του κράτους για την αποκατάσταση των τραυματιών. 
Αποτέλεσμα εικόνας για  ΤΡΟΧΑΙΑ
Το κράτος πρέπει να υποβάλει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα περιλαμβάνει αυστηρές ποινές μέσω του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όπως επίσης και ένα πιο αξιοκρατικό σύστημα όσον αφορά τις άδειες οδήγησης των πολιτών.

Σχετική εικόνα Η Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η Ελληνική πολιτεία πρέπει να αφυπνιστούν και να βάλουν ένα τέλος στην αδιαφορία όλων αυτών των χρόνων με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: